Wat echte gezondheid voor mij betekent

Voor mij gaat het bij echte gezondheid om het realiseren van mijn potentieel om mijn identiteit te vormen door me te concentreren op drie belangrijke gebieden:

Impact = Hoe zal ik de wereld op een betere plek verlaten?
Intimiteit = Hoe kan ik contact maken in de gemeenschap om mensen om me heen te dienen?
Integriteit = Hoe breng ik mijn acties in lijn met mijn fundamentele geloofssysteem? Afstemming op integriteit leidt tot het ultieme geluk.

Impact

Ik geloof dat elke mens op deze planeet is gezet voor een groter doel: om zichzelf te actualiseren door onze geschonken talenten te koesteren en te laten groeien. Het succesniveau dat we kunnen realiseren, is gebaseerd op de identiteit die we creëren. Deze identiteit helpt ons vele unieke missies te ondernemen en onze talenten vorm te geven. Elke missie is als het beklimmen van een heuvel of een berg. We kunnen besluiten om een ​​kleine heuvel te beklimmen of we kunnen achter de Mt. Everest aan. Onze toewijding om ALL IN te gaan en ons gewenste niveau van Impact te bereiken, creëert de marges in ons leven, waardoor onze besluitvormingsprocessen eenvoudig worden. De enige manier om de top van de Mt. Everest te bereiken is met een continue-verbetering mindset met betrekking tot onze spirit, geest en lichaam. Echte gezondheid begint met het duidelijk worden van ons doel door elke beslissing in overeenstemming te brengen met onze identiteit, die impactgericht is.

Intimiteit

Ik geloof dat de reden waarom we zouden moeten verlangen om ons potentieel te verwezenlijken, is zodat we in dienst van anderen kunnen zijn, mensen om ons heen helpen op hun reis naar zelf verbetering. Een focus op geven aan anderen brengt veel meer voldoening en geluk in het leven met zich mee dan een denkwijze om alles wat we kunnen voor onszelf te nemen. Iemand die iemand anders helpt, kan worden gezien als een held. Een held, van zijn Griekse oorsprong, betekent “beschermer” en “iemand die de kracht heeft voor twee.” Een held heeft een groeimindset, die gelooft dat alles een kans is. Hij / zij is op een missie om van deze wereld een betere plek te maken door te dienen. Echte gezondheid gaat over het creëren van blijvende impact door op zinvolle wijze verbinding te maken ten dienste van anderen.

Integriteit

Ik geloof dat geluk voortkomt uit een afstemming met integriteit, die wordt gevormd door ons streven naar waarheid. Geen mens is perfect en we maken allemaal fouten, maar het is onze voortdurende verlangen naar waarheid die ons besluitvormingsproces bepaalt. Als onze identiteit wordt gevormd door elke actie die we ondernemen, dan betekend het ene zeggen en het andere doen een kloof in onze integriteit.

Echte gezondheid is niet de gemakkelijke weg, maar een activeringspunt, dat een leven creëert dat kan worden gedefinieerd. Als het hoogtepunt van onze berg eenmaal is bepaald, dan is elke beslissing die we maken of stappen naar voren in groei of terug in veiligheid. Als ik werkelijk mijn potentieel wil actualiseren, zal elke beslissing van wat ik eet, tot de kennis die ik verkrijg, tot de gedachten waarvan ik denk dat ze me dichter bij of verder weg van dit potentieel brengen.

We kunnen naar een eenvoudige beslissing kijken, zoals wat we eten als ontbijt, als onbelangrijk zonder gevolgen voor anderen. Alle beslissingen hebben echter consequenties die tot een groter resultaat leiden. Als ik bijvoorbeeld jarenlang heb besloten om een ​​ontbijt met veel suiker te eten wat mijn bloedsuikerspiegel negatief beïnvloedde, zou dat kunnen leiden tot insulineresistentie en zelfs diabetes. Deze kleine beslissing had niet alleen invloed op mijn vermogen om een ​​staat van optimale dagelijkse prestaties aan te gaan, maar kan ook van invloed zijn op de levensduur van mijn leven en het vermogen om anderen over vele jaren te dienen. Het andere spectrum is een leven waarin goede voeding keuzes worden gemaakt die leiden tot optimale hersenprestaties en meer energie om het creatieve werk op deze aarde te volbrengen. Echte gezondheid gaat over het ervaren van tevredenheid en geluk door het afstemmen van onze integriteit door de waarheid na te streven.

Ten slotte

Ik denk dat alle beslissingen die we nemen met betrekking tot onze geest, spirit en lichaam, door de lens van de impact die we kunnen maken, de intimiteit in de manier waarop we anderen dienen en onze afstemming op integriteit, die uiteindelijk onze erfenis en een leven ontwikkelt, moeten worden doorgezet. van echte gezondheid.

.